Garda de intervenţie Gura Humorului şi Detaşamentele de pompieri Suceava, Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în oraşul Gura Humorului.

Flăcările au cuprins o construcţie ce îngloba o locuinţă, o bucătărie de vară şi o anexă, cu o suprafaţă la sol de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a fost observat şi anunţat cu întârziere, iar la sosirea echipajelor la faţa locului flăcările ardeau violent la nivelul centralei termice şi a acoperişului, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie şi la o casă învecinată, aflată la doar câţiva metri de focar.

Focul s-a dezvoltat rapid din cauza elementelor din lemn de pe structura faţadelor, inclusiv la interioare, pe pereţi, planşee şi case de scări, care erau tratate cu nitrolac. Intervenţia a fost dificilă din cauza temperaturii foarte scăzute (-15°C) dar şi pentru că, în lipsa unor surse de apă în apropiere, pompierii au fost nevoiţi să facă naveta cu trei dintre autospeciale, până în oraşul Gura Humorului, la o distanţă de circa trei kilometri, pentru a realimenta.

Au ars acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 260 de metri pătraţi, mansarda, compusă din şase camere şi un hol, podul bucătăriei de vară şi anexa. Au mai ars aproximativ 15 metri cubi lemn de foc şi alte bunuri materiale. Incendiul a fost lichidat la ora 12:50. Cel mai probabil, flăcările au izbucnit prin efect termic din cauza cazanului de încălzire al centralei termice. Pompierii militari au salvat parterul construcţiei şi locuinţa învecinată.

Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.