Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta, au intervenit luni, 21 ianuarie, cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o societate cu profil de prelucrare a lemnului din satul Valea Putnei, comuna Pojorâta.

Incendiul a fost anunțat la ora 22:58.

Potrivit ISU „Bucovina”, la sosirea echipajelor, ardeau trei construcții anexe (toate din lemn), cu pericol de propagare la halele de prelucrare primară a lemnului și la clădirile învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 4:15.

Au ars cele trei anexe din lemn pe aproximativ 300 mp, circa 20 metri cubi lemn de foc, 5 metri cubi de cherestea și altele. S-au degradat învelitoarea din tablă a anexelor, 24 de paleți de vată minerală și instalația electrică.

Incendiul a izbucnit dintr-o magazie anexă, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

Pompierii au salvat restul clădirilor anexe ale societății, două hale de prelucrare primară a lemnului, utilaje pentru debitarea materialului lemnos și altele.

Pe timpul intervenției, o femeie în vârstă de 82 de ani, proprietara gaterului, a suferit un atac de panică. Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajele SMURD și SAJ, femeia a fost declarată decedată.

 

Incendiu localizat, la gater Valea Putnei

Publicată de Pompierii Campulungeni pe Luni, 21 ianuarie 2019

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.