Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, astăzi,10 iulie, că în urma unei întrevederi cu reprezentanții firmei portugheze, care construiește stația de tratare de la Moara, au reieșit câteva întârzieri, dar care nu pun în pericol proiectul.

Cătălin Nechifor a mai declarat că pe data de 24 iulie va mai loc o nouă şedinţă de proces şi că restul lucrărilor sunt aproape în grafic. Principala problemă o reprezintă întârzierea ce are legătură cu stația de tratare a levigatului. El a spus că a cerut firmei și celor abilitați să grăbească procesul și data pe care și-au asumat-o. O primă soluție găsită de Nechifor a fost ca firma constructoare să mai angajeze forţă de muncă, pentru a se lucra în două schimburi.

De asemenea, Nechifor le-a mai cerut să finalizeze manualul de operare cu instrucţiuni specifice precise pentru toate echipamentele staţiei până în decembrie, deoarece oficialii vor să demareze procedurile de licitaţie pentru operatorul staţiei de la Moara în luna februarie 2014. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 27 de milioane de lei fără TVA. Din aceştia au fost cheltuiţi 10%, în plus existând în sistem o cerere de plată de 1,5 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.