La ceremonia de învestire a prefectului Mirela Adomnicăi au fost prezenți ministrul Agriculturii, Petru Daea, Teodor Iulian Gheorghe – Director general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, parlamentarii PSD de Suceava, primari și șefi din instituțiile deconcentrate.

Teodor Iulian Gheorghe – Director general al Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a dat citire ordinului de învestire în funcția de prefect al județului Suceava a doamnei Mirela Adomnicăi.

În discursul său, Mirela Adomnicăi, a sublinat faptul că, între Consiliul Județean și Instituția Prefectului nu există raporturi de subordonare, ci doar de colaborare. Totodată, Mirela Adomnicăi a mai spus că prima îndatorire a prefectului este controlul de legalitate.

 

Noul prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, a fost deputat în Parlamentul României, director la Autoritatea pentru Tineret, la Casa de Pensii şi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Constantin Harasim a citit bilanţul activităţii sale şi i-a solicitat ministrului Agriculturii ca Guvernul să-şi onoreze promisiunile făcute.

Harasim: „Dumnezeu mi-a transmis că e timpul să mă retrag”

La citirea ordinului de înlocuire a fostului prefect Constantin Harasim, sala a aplaudat.
Prezent la ceremonie, Ion Lungu le-a cerut demnitarilor PSD să facă diligențele necesare pentru ca suprafeţe împădurite de pe Zamca şi de la Cetate să treacă în administrarea municipalităţii.

Primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu, a cerut în numele primarilor ca bilanțul de final de an, al Prefecturii, să nu aibă doar numărul de acte emise de U.A.T.-uri care nu au primit viza de legalitate. Berariu a făcut trimitere la fostul prefect Harasim care a avut un „război” cu primarii în privința hotărârilor date de primar și Consiliul Local.

 

parlamentari suceava

Ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, a fost prezent la festivitatea de învestire a noului prefect, Mirela Adomnicăi. La finalul ceremoniei, ministrul a spus că, dimineaţă, s-a întâlnit la Fălticeni cu mai mulţi fermieri, cu care a discutat despre actualele probleme ale agriculturii. Ministrul a transmis faptul că, pentru prima dată, subvenţiile au început să se acorde atât de repede, mai exact începând cu data de 23 februarie.

La eveniment au fost prezenţi toţi parlamentarii PSD de Suceava, în frunte cu preşedintele partidului, senatorul Ioan Stan, proaspătul secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului Eugen Uricec, subprefectul Ionuţ Creţuleac, vicepreşedintele PNL al Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, primarul PNL al Sucevei, Ion Lungu, alţi câţiva primari din judeţ şi directori din cadrul instituţiilor publice.