Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, i-a oferit lui ÎPS Pimen Al Sucevei și Rădăuților, o distincție de excelență, la împlinirea vârstei de 90 de ani, „în semn de recunoștință pentru o viață în slujba Bisericii și a Bucovinei”.  Acordarea distincției de excelență a avut loc la începutul ședinței Colegiului Prefectural de joi, 19 septembrie, în prezența șefilor instituțiilor deconcentrate sucevene.

„Avem onoarea, bucuria și binecuvântarea de al avea alături de noi pe ÎPS Pimen. Având în vedere contribuția pe care Înaltpreasfinția Sa în slujba Bisericii și a Bucovinei, trebuie să îl înfiem în Bucovina pe ÎPS Pimen”, a spus prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi. 

De altfel, prefectul Adomnicăi a precizat că ÎPS Pimen nu este un venetic, ci a fost adoptat de Bucovina, loc pe care el îl iubește atât de mult.

„Sunteți părintele Pimen Suceveanul. Ați slujit Bucovina și Bucovina se mândrește cu dumneavoastră și îi este recunoscătoare Lui Dumnezeu că v-a rânduit aici, ca icoană de cinste a Bucovinei, ieri, astăzi și mâine”, a spus prefectul Mirela Elena Adomnicăi.

Aceasta a mai precizat că ÎPS Pimen a scris câteva cuvinte în Cartea de Onoare a Valorilor Bucovinene.

De cealaltă parte, ÎPS Pimen i-a mulțumit prefectului pentru această distincție și a spus, cu lacrimi în ochi, că „pașii omului sunt dirijați, tainic prin conștiință, de către Dumnezeu”. Acesta a subliniat că dragostea de țară și istoria au fost întipărite în sufletul său încă din primii ani ai școlii, educatoarea și învățătoarea fiind cele care și-au pus amprenta asupra lui.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.