Psihologul Irina Petrea, cunoscută pentru contribuţia eficientă pe care a avut-o în cadrul emisiunilor „Supernanny”, „Copii contra părinți” și „Cei 7 ani de acasă”, s-a aflat marți, 21 mai, în incinta Librăriei Cărtureşti din Iulius Mall Suceava, cu prilejul desfăşurării Campaniei „Un părinte mai bun”, program naţional de educaţie parentală. Cum să-ți crești bine copilul? La această întrebare au încercat părinții, împreună cu Irina Petrea, să găsească răspunsuri cât mai potrivite.

irina petreaPsihoterapeutul Irina Petrea și-a propus să sprijine părinții să devină mai eficienți în atingerea acestui obiectiv, oferindu-le metode și idei alternative de cunoaștere și relaționare cu copiii și de a face față problemelor diverse cu care se confruntă, în funcție de particularitățile de vârstă ale copilului. SUCEAVAL!VE a fost la lansarea celui de-al doilea volum, care este obligatoriu pentru părinții care doresc să își educe copiii și să-i formeze pentru societate.

Interviu acordat de Irina Petrea pentru SUCEAVAL!VE

În cartea lansată la Cărturești, sfaturile și întrebările părinților au creat o atmosferă în care experiența de viață a altor părinți și copii, explorată cu maturitate, oferă sprijin oricui ar avea nevoie. Un alt grup țintă al proiectului îl reprezintă cadrele didactice, dar și studenții, viitoare cadre didactice. Pe acest principiu, proiectul „Un părinte mai bun” își propune să eficientizeze această „meserie” de părinte. Părinte se numește și dascălul de la școală, deoarece următoarea figură cu care un copil se familiarizează, după părinți, și îl urmează ca model, o reprezintă profesorul de la școală.

Fragmente din prezentarea din Librăria Cărturești.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.