Joi, 19 septembrie, începe mult așteptatul eveniment „Oktoberfest în Est”. Evenimentul ce se va desfășura între 19 și 22 septembrie la Gura Humorului.

Trebuie precizat că Oktoberfest este una din cele mai mari serbări populare din lume. Sărbătoarea a avut loc pentru prima dată în anul 1810, în München, mai târziu fiind preluată și de alte orașe din Germania. Odată cu trecerea timpului, Oktoberfest a fost preluat și de țări de pe alte continente, între care SUA, Canada, Brazilia, China, Australia, Thailanda etc.

„Ne face o deosebită plăcere să ne aflăm din nou în Bucovina care, cu toată sinceritatea, a devenit un loc de suflet pentru noi. Oktoberfest înseamnă tradiție germană dar, mai mult decât atât, spunem noi, reușim să îmbinăm cu succes tradițiile germane cu cele românești”, a spus Anemona  Hermeneanu, director executiv și PR Oktoberfest.

Primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că va înregistra la OSIM sărbătoarea Oktoberfest în Est, întrucât este singura de acest nivel, organizată într-un oraș mic, de provincie. De altfel Ursaciuc a subliniat că este foarte bucuros că toate locurile de cazare din oraș au fost ocupate.

„Satisfacția este că organizatorii Oktoberfest au hotărât să continue, la Gura Humorului, acest eveniment. Ne dorim să ajungem, cel puțin, la nivelul anului trecut, chiar dacă suntem siguri că suntem peste acest nivel. Oktoberfest nu este numai o sărbătoare germană, ci este una mondială, cu atât mai mult pentru noi, este o onoare. Intenționăm ca anul viitor să îi chemăm pe cei de la OSIM care să oficializeze singura sărbătoare Oktoberfest care se face într-o localitate cu mai puțin de 100 000 de locuitori. Faptul că în orașul Gura Humorului nu există niciun loc de cazare disponibil pentru week-end-ul următor, ne face să credem că am atins scopul clar al acestei manifestări, acela de a prelungi sezonul turistic”, a declarat primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Pe de altă parte, primarul Ursaciuc a ținut să îi mulțumească președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru implicare și sprijin. De asemenea, primarul Humorului îi mulțumește și edilului Sucevei, Ion Lungu, pentru sprijinul acordat.

„Vreau să îi mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur, pentru că trebuie să recunoaștem, așa cum am facut-o întotdeauna, ideea de organizare îi aparține. Și, îi mulțumesc pentru că se întâmplă lucrurile acestea în Bucovina și la Gura Humorului. De asemenea, îi mulțumesc și primarului Lungu pentru că ne sprijină și pentru că Fanfara Primăriei Suceava va deschide evenimentul”, a adugat primarul Marius Ursaciuc.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că Oktoberfest nu înseamnă numai petreceri, ci este un loc unde se întâlnesc agenți economici, firme și instituții care leagă relații la un pahar.

„Au ocazia, într-un cort foarte frumos amenajat, să se simtă bine, să povestească, să asculte o muzică de calitate. Sunt nerăbdător să dau împreună cu primarul de Humor cep butoiului cu bere și să curgă berea Bermas de Suceava, să curgă această bere pentru prosperitatea agenților din Suceava, a Bermas-ului, pentru că este cel care a avut curaj să intre într-un astfel de proiect, dar și pentru prosperitatea Bucovinei, a județului Suceava și a musafirilor pe care îi așteptăm aici”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Grija permisului dispare!

 

Sucevenii care locuiesc în orașele și municipiile mari, au transportul asigurat către Gura Humorului și retur, pentru a putea lua parte la Oktoberfest. Astfel, mai în glumă, mai în serios, primarul Ursaciuc a subliniat că grija permisului de conducere nu va mai exista, iar băutorii de bere pot degusta băuturile vedetă ale evenimentului.

„Veți putea veni la Oktoberfest și veți putea pleca de la Oktoberfest, fericiți și în siguranță. Mai mult de atât, veți putea pleca și cu permisele de conducere în buzunare”, a spus primarul Ursaciuc.

 

Reprezentantul unuia dintre principalii sponsori ai Oktoberfest-ului din Est, directorul executiv al Bermas Suceava, Elena Anisoi, s-a declarat încântată că poate lua parte la o astfel de manifestare, dar , mai ales că „regina blondă a Bucovinei” este pusă la loc de cinste.

„Noi, berarii suceveni, suntem extrem de mulțumiți și mândri, pe de o parte că pe parcursul întregului eveniment, miile de turiști care vizitează Bucovina, acest colț de Rai, au posibilitatea să deguste berile noastre iar, pe de altă parte, prin evenimentele organizate în afara Bucovinei, avem ocazia să participăm și noi să promovăm cele 4 sortimente de bere făcute de noi”, a declarat directorul executiv al Bermas Suceava, Elena Anisoi.

De asemenea, reprezentanta grupului de firme Calcarul, a precizat că un astfel de eveniment este benefic, atât pentru bucovineni, cât și pentru mediul de afaceri din zonă.

„Acest gen de evenimente, dincolo de impactul direct asupra comunității, aduc un plus de valoare zonei, mediului de afaceri și promovează turismul”, a spus reprezentanta grupului de firme Calcarul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.