Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a prezentat astăzi ambasadorului israelian Dan Ben – Eliezer, oferta turistică a județului, precizând că activitatea turistică este un domeniu de succes prin eforturi comune.

Nechifor  a vorbit despre parteneriatele pe care Consiliul Județean Suceava le are cu regiunile înfrățite, a prezentat oferta turistică din Vatra Dornei, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc, a vorbit despre aeroportul Salcea şi a încheiat cu posibilitățile de investiții în energii regenerabile.

Prezent la eveniment, prefectul Florin Sinescu a pus accentul pe investițiile care sunt făcute de investitori evrei, dar și de potențialul economic al județului Suceava.

Ambasadorul Dan Ben- Eliezer a mulțumit pentru primire și a amintit de faptul că relațiile economice mai pot fi îmbunătățite între județul Suceava și statul Israel. Acest lucru este datorat faptului că aici în România a existat o comunitate iudaică puternică.


Totodată, el a spus că trebuie să existe o relație între România și Israel pe domeniul turismului, deoarece sunt 40 de mii de români care merg în Țara Sfântă an de an. El a opinat că trebuie explorat nu doar turismul efectuat de pelerini din partea românilor şi că turiștii din Israel ar trebui să cunoască mai bine România, deoarece această țară are ce oferi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.