Președintele Consiliului Regiunii Schwaben a vorbit la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava despre „Dimensiunea internațională a cooperării în domeniul asistenței sociale”. Potrivit organizatorilor, conferința face parte din programul vizitei pe care Jürgen Reichert o efectuează în Suceava pentru a marca încheierea mandatului său de șef al Consiliului Regiunii Schwaben.

Președintele Jurgen Reichert, dar și șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, au arătat cât de longevivă și fructuoasă a fost cooperarea între județul Suceava și regiunea Schwaben. Flutur a remarcat modul în care, în această perioadă, munca și insistența președintelui regiunii Schwaben au dus la multe acțiuni desfășurate în domeniul asistenței sociale.

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare”, prof. univ. dr. Valentin Popa, a spus că în plan academic, parteneriatul derulat între Universitatea din Augsburg și Universitatea din Suceava, cu sprijinul permanent al Institutului Bukovina, aflat sub patronajul Consiliului Regiunii Schwaben, a generat o serie semnificativă de beneficii pentru cele două instituții. La final, rectorul Popa i-a oferit o diplomă de excelență pentru contribuția remarcabilă la susținerea studiului limbii germane, la dezvoltarea infrastructurii didactice și de cercetare a universității, la amplificarea cooperării inter universitare între Suceava și Augsburg și pentru dinamizarea relațiilor internaționale între regiunea Schwaben și județul Suceava.

Parteneriatul de colaborare Suceava-Schwaben a fost încheiat în 1997.

 

Dimensiunea internațională a cooperării în domeniul asistenței sociale Jurgen Reichert – Președintele Consiliului Regiunii Schwaben,Gheorghe Flutur – Președintele Consiliului Județean Suceava Valentin Popa -Rector USV

Publicată de suceavalive.ro pe Joi, 1 noiembrie 2018

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.