Luni, 4 ianuarie, la ora 18:45, SPR 9 Șcheia a fost sesizată prin SNUAU 112 de către A.G. despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Bălăceana.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 01.04.2021, în jurul orei 17.30, T.I. a plecat de la locuința sa din localitatea Bălăceana în localitatea Brașca la o distanță de circa 1 km. pentru a cumpăra pâine, lăsând nesupravegheat focul la soba metalică , după care la întoarcere s-a oprit și pe la locuința surorii sale din localitatea Brașca, lipsind de acasă circa o oră – o oră și jumătate, timp în care a fost sunat de fiul său care i-a comunicat că i-a luat foc casa.

La fața locului au intervenit un nr. de două autospeciale de pompieri care au lichidat incendiul, în urma acestuia rezultând doar pagube materiale constând în distrugere/deteriorarea casei alcătuită din două camere și a bunurilor din interior, fiind salvată de la distrugere o anexă gospodărească.

 În urma cercetării la fața locului și a verificărilor efectuate de către pompieri s-a constatat că sursa probabilă de aprindere sunt jar și scânteie de la soba metalică ce se afla amplasată în camera de zi.

Nu a existat pericol de propagare a incendiului la alte locuințe.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.