În urma materialelor apărute în presă, în care se afirma că firmele care au câștigat licitația pentru modernizarea DN 29 și-au strâns utilajele și au plecat, Cătălin Nechifor a adus lămuriri cu privire la situația din teren.

Acesta a precizat că lucrările de modernizare a Drumului Naţional 29 Suceava – Botoşani, programate pentru anul acesta, au fost finalizate. Nechifor a adăugat că cei de la compania UMB Spedition şi-au asumat pentru anul acesta doar pregătirea terenului pentru lucrările care ar urma să fie realizate anul viitor.

„Din informațiile pe care le am, au terminat tot ce aveau de făcut în privința casetelor de drum, adică acele intrări pe zone de poduri şi podeţe, precum şi pregătirile pentru extinderea carosabilului. Ei au terminat ce aveau de făcut anul acesta. A fost un efort foarte mare, au venit cu foarte multe utilaje şi într-un timp scurt au reuşit să facă ceea ce alte firme poate făceau în câteva luni. Important este că s-a pregătit terenul, iar anul viitor, odată cu venirea primăverii, vor putea să înceapă partea de lucrări definitive”, a precizat Cătălin Nechifor.

Valoare investiției este de 68 de milioane de lei şi este realizată de un consorțiu de firme format din companiile UMB Spedition, Tehnostrade, Consitrans şi Arcada Company.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.