Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat astăzi în cadrul întâlnirii cu președinții asociațiilor de proprietari că așteaptă emiterea normelor privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

La întâlnirea de astăzi cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, primarul Ion Lungu a cerut o “implicare mai activă” din partea cetăţenilor. Edilul șef a spus că va aloca un buget și va contracta o firmă specializată pentru dispariția câinilor de pe străzi.

“Astăzi rostesc cu gura deschisă cuvântul “eutanasierea”. Îl prevede legea! Aşa cum aţi văzut şi din presă, noi am avut o primă întâlnire săptămâna trecută cu asociaţiile, fundaţiile, cabinetele medicale care vor să se implice în gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Vom mai avea pe data de 16 o altă întâlnire, aşteptăm să se emită normele metodologice până atunci şi cu siguranţă în măsura în care nu vom reuşi să strângem mai mulţi câini în adăposturi chiar şi la asociaţii, fundaţii, ultima fază, cu respectarea legii, este eutanasierea lor. Sigur, vom primi buget de eutanasiere, vom face contract şi pentru eutanasiere, aşa cum prevede legea. În acelaşi timp, nu vom recurge la eutanasiere înainte de a parcurge toate etapele: de a duce câinii în adăpost, de a-i lua în evidenţă, de a-i ţine acolo 14 zile, de a aduce la cunoştinţă populaţiei că avem n câini care pot fi adoptaţi, de unde se pot adopta aceşti câini. Deci, respectăm întru totul legea, dar şi aici eu mă bucur că s-au clarificat lucrurile, pentru că aşa cum se ştie, la Suceava noi am consultat populaţia, am avut acel adăpost nou”, a declarat Lungu.

Primarul a precizat că până la elaborarea actualei legi,  a fost legat de mâini și de picioare, dar astăzi este foarte clar a cui este responsabilitatea.


Primarul Sucevei a precizat că peste o săptămână va fi organizată o nouă întâlnire cu asociaţiile de protecţie a animalelor, pentru a se pune în practică măsuri comune de gestionare a câinilor fără stăpân.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.