Primarul Ion Lungu a declarat astăzi, în conferința de presa săptămânală, că cei de la ADREM au cerut 5 autorizații de transport agabaritic, fapt ce conduce la premiza că noua centrală se conturează. Ușor amuzant, am spune noi, știind cum stau treburile prin Suceava.

Primarul Ion Lungu ne-a anunțat că prin orașul nostru vor trece, spre Lunca Sucevei, 5 autovehicule agabaritice. Două lucruri trebuie subliniate. În primul rând, ar fi bine să traverseze orașul prin singurul bulevard care arată a municipiu de județ, nu pe altă parte, fiindcă ar putea rămâne înțepenite  în gropile imense din străzile din oraș. În al doilea rând, am dori să știm când trec aceste utilaje imense, să ne luăm costumele de sărbătoare, fiindcă nu prea văd vreun eveniment de așa amploare în următorii ani, odată cu cedarea fără niciun fel de „luptă” a Sucevei în marea și săraca regiune cu capitala la Iași. Primarul ne vorbește odată la 2 săptămâni despre acest mega proiect, care le va scoate, pe încălzire cel puțin, mai puțini bani din buzunar sucevenilor. Dar lăudarea de către edil aproape că este într-o progresie aritmetică, odată cu apropierea termenului de finalizare.

Tot în cadrul conferinței, Lungu a dat ca exemplu negativ chiar Primăria, explicând că odată cu liberalizarea prețului gazului metan, încep să apară probleme la Termica, motiv pentru care aceștia cer scumpirea energiei termice produse pe gaz metan. Aceste majorări vin într-un moment când economia a început să duduie, iar concetățenii, de fapt mă scuzați contribuabilii, căci cam ăsta e statutul nostru, își vor permite să plătească pe perioada verii 511 lei cu TVA gicacaloria. Trăiască partidul, trăiască poporul care votează și contează o dată la 4 ani! Edilul șef a spus că  deciziile luate cu noua centrală se justifică, dacă ne gândim cât de mult va crește prețul la gaz (sâc)!

Pe finalul conferintei, primarul Ion Lungu i-a sfătuit pe suceveni să nu se debranșeze de la sistemul public de încălzire, deoarece costurile suportate de aceștia ulterior vor fi semnificativ mai mari. Ce a uitat Lungu să spună e că dacă sucevenii se vor debranșa, ADREM nu va face profit și nu dă bine domnule la eticheta asta de contribuabili.

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.