Marian Godină se antrenează să ducă lumina sfântă de Paște, la credincioși. Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că polițiștii vor distribui populației lumină de la lăcașurile sfinte, în noapte de Înviere.

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat marţi seară acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită de către voluntari şi de patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune.

„Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit:  pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în joia mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, in intervalul 7- 17, în toate parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult”, a precizat ministrul.

Pentru credincioşii bolnavi şi cei peste 65 de ani, Paştele vor fi distribuite la domiciliu, vineri, sâmbătă sau duminică, începând cu orele 6.

Distribuirea sfintei lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00.

Marian Godină a anunțat că e de serviciu de Paște și a filmat cum se antrenează să ducă lumina sfântă la credincioși: “La multe dintre postările mele sau articolele din presă care îmi preluau postări, apăreau comentarii răutăcioase de genul “jos suntem ca popor dacă am ajuns să luăm lumină de la Godină”.
În noaptea de Înviere voi fi de serviciu.
Să vă aud acum, haterilor! 🤣🤣🤣”

 

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.