În cursul zilei de joi, 14 mai, în comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a avut loc un scandal mai puțin obișnuit în care un italian înarmat l-ar fi amenințat pe un cetățean de etnie romă din localitate cu un pistol. Incidentul a avut loc după ce romul a refuzat să-și plătească datoria pe care o are la magazinul deschis de către cetățeanul italian.

Primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Dănuț Solcan, a explicat cum au stat lucrurile, menționând că nu a văzut cu ochii lui incidentul, ci i-au povestit localnicii cum s-a petrecut totul.

„Eram în zonă când echipele de Poliție și Jandarmerie se deplasau spre locul respectiv și m-am dus și eu să văd ce s-a întâmplat. Potrivit oamenilor, un cetățean de etnie romă avea datorii la chioșcul cetățeanului italian, care este căsătorit cu o consăteancă de-a noastră. Știu că, în repetate rânduri, cetățeanului de etnie romă i s-a solicitat să-și plătească datoriile, însă acesta a refuzat să plătească și chiar a început să îl amenințe pe italian și i-a vorbit urât. Am înțeles că ieri (14 mai, n.r.) a fost la chioșcul italianului, care i-a cerut din nou să-și plătească datoriile, după care a urmat un scandal acolo, iar ulterior romul a plecat din chioșc. Tot oamenii au spus că, la scurt timp, italianul a plecat spre locuința cetățeanului de etnie romă și l-ar fi amenințat să-și plătească datoriile. Am înțeles că era înarmat cu un pistol cu care l-ar fi amenințat pe cel în cauză, însă nu direct, ci ar fi pus pistolul pe un scaun, iar, în acel moment, fratele cetățeanului de etnie romă a luat pistolul și a fugit, după care l-a predat organelor de Poliție. Cu siguranță oamenii legii își vor face treaba și vor hotărî cine este vinovat”, a explicat primarul comunei Mitocu Dragomirnei.

Edilul de la Mitoc a adăugat că peste 70% dintre cetățenii romi din comună sunt pocăiți, oameni care nu crează probleme, însă o mică parte dintre romi au o altă atitudine, apelează la mila publicului și s-au învățat să primească totul gratis.

„Băiatul acesta care nu și-a plătit datoria la chioșc, cu puțin timp în urmă a primit în dar de la un om de afaceri un cal în valoare de o mie de euro și un faiton de zece milioane de lei vechi și atunci, cum să respecte legea dacă primesc totul gratis. Eu țin cu acești oameni, îi ajut, dar nu vreau să încurajez indisciplina și faptele antisociale”, a conchis primarul Solcan.

 

Sursă Video: Anunțuri Mitocu Dragomirnei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.