Ministrul Culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, se află astăzi, 22 aprilie, într-o vizită de lucru în județul Suceava. În cursul zilei, Gheorghiu are mai multe întâlniri cu reprezentanți ai administrației locale, precum Consiliul Județean Suceava, și ai instituțiilor de învățământ, precum Facultatea de Silvicultură a Universităţii Ștefan cel Mare din Suceava, dar și o serie de acțiuni comune cu E.S. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga.

Începând cu ora 15:00, ministrul a luat parte la semnarea unui acord de parteneriat între Institutul Național al Patrimoniului și Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Declarații de presă după semnarea acordului și după vizitarea laboratorului de Biometrie Forestieră.

La eveniment au luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, rectorul USV, Valentin Popa, directorul Institutului Național al Patrimoniului și decanul Facultatăţii de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Astfel, ministrul Gheorghiu a subliniat că Laboratorul de Biometrie Forestieră este cel mai dotat din ţară şi are capacitatea de a data cu exactitate vechimea lemnului monumentelor de patrimoniu. Totodată, ministrul a precizat că vizita sa de lucru reprezintă un plus.

„Nu pot fi decât fericit penru semnarea acestui protocol, întrucât se oferă o nouă șansă patrimoniului românesc”, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

De cealaltă parte, Gheorghe Flutur, în calitate de specialist silvic, a salutat  semnarea acestui protocol, subliniind că propune primăriilor din județ să ceară sprijinul laboratorului din cadrul USV pentru a identifica calitatea arborilor ornamentali de pe raza localităților lor pentru a stabili dacă aceștia sunt sănătoși sau dacă reprezintă un pericol și ar trebui tăiați.

„Dacă un arbore are defecte ascunse, edilul ar trebui să știe, astfel încât acel arbore să nu cadă peste mașini sau să se întâmple alte minuni”, a subliniat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.