Joi după amiază, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui animal, căzut într-un canal, în curtea unui cetățean din localitatea Fântânele.

Pompierii militari s-au deplasat la fața locului, cu o autospecială și o autoscară mecanică, unde au găsit o biată vacă, de vreo 350 de kilograme, căzută în canal printr-o gaură pătrată cu latura de doar 0,75 metri.

Salvatorii au evaluat situația și au hotărât să lărgească orificiul prin care a alunecat animalul. Cu ajutorul unui baros au spart placa de ciment, iar un localnic a sărit în ajutor și cu un flex a tăiat marginea metalică.

Deoarece stăpânul se temea de reacția propriului animal, doi pompieri au intrat în canal, unde au asigurat vaca și i-au acoperit capul pentru a nu se speria și mai tare.

„Evident, curajul salvatorilor a fost completat de toată priceperea și îndemânarea colegului de pe autoscara mecanică, care a ridicat și a extras cu rapiditate animalul, fără să-l rănească.

Totul e bine, când se termină cu bine!
Văcuța a fost salvată, proprietarul fericit, echipajul pompierilor militari mulțumit pentru reușita unei noi misiuni de salvare!”, a transmis ISU Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.