În urmă cu o săptămână, președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că se dorește introducerea taxei de acces pe drumurile județene. Banii care ar urma să fie încasați din această taxă, vor fi folosiți pentru întreținerea drumurilor din județ.

Cătălin Nechifor a asigurat funcționalitatea cântarului faptul că se fac cântăriri în fiecare zi, iar rezultatele vor fi făcute publice după ce se va face un raport din toate datele culese din teren. Totuși, nu s-a stabilit care va fi cuantumul acestei taxe. Șeful administrației județene a precizat că nu are nimic împotriva transportatorilor rutieri de mare tonaj, atâta timp cât aceștia respectă legislația în vigoare. Cătălin Nechifor a spus că nu este țintită o anumită zonă din județ, aceste controale fiind făcute prin sondaj, în toate zonele. Pe de altă parte, el a precizat că nu i se pare corect ca acest tip de transport să strice drumul public și să plătească la fel ca unul care circulă cu o Dacie sau căruță.

„Sunt totuși speriat, după primele controale cu cântarele, la ce nivel este supratonajul pe drumurile rutiere judeţene. Vom face un raport, în curând. Vom muta şi noi cântarele, după cum se mişcă transportatorii. Nu am nimic cu ei, am cu legalitatea şi cu o structură rutieră bună. Nu e corect ca cineva să câştige foarte mult, iar ceilalţi să sufere din cauza situaţiei drumurilor”, a declarat președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.


Acest gen de taxă este valabilă și în județul Constanța, iar taxa este pentru proprietarii autoutilitarelor cu capacitate mai mare de 3,5 tone.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.