Ieri, 14 noiembrie, la Iaşi, oficiali de la nivel central, regional şi local au dezbătut în cadrul Forumului Regional de Investiţii Nord-Est România- „Start Nord- Est 2020: Destinaţia Competitivitate“, situaţia accesărilor europene în exerciţiul financiar 2007-2013 şi soluţiile pentru următoarea perioadă de finanţare, 2014-2020.

La cea de-a noua ediție a Forumului Regional de Investiții a participat și președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care a spus astăzi, 15 noiembrie, la Zvorâștea, că în acest moment România se află într-o procedură de renegociere a unei sume de bani, de circa 350 milioane de euro. Banii vor fi împărțiți, alocându-se  30 milioane de euro pentru infrastructură medicală în timp ce restul vor merge către școli, drumuri județene și comunale. Nechifor speră ca județul Suceava să atragă o sumă importantă din cele 350 de milioane de euro, rămași necheltuiți.

Vorbind despre tema forumului, Nechifor a precizat că respectivul concept de competitivitate va forța administrațiile din regiune să gândească altfel, strategia de atragere a investitorilor.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.