Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a făcut declarații de presă. Acesta a subliniat că Suceava este unul dintre focarele de infecție cu coronavirus din țară, însă, după schimbarea managementului cu unul medical militar, lucrurile încep să reintre pe un făgaș normal. Tătaru a precizat că începând de sâmbătă, 4 aprilie, va începe testarea tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Județean.

„Avem 3 focare de infecție: Suceava, Arad și Deva. Voi merge în fiecare regiune pentru a remedia deficiențele. La Suceava, lucrurile încep să se normalizeze. Mâine începe testarea pentru tot personalul medical, se va pune în funcțiune al treilea aparat de testare Real Time PCR. Am schimbat managementul cu unul militar. Se va face evaluarea tuturor secțiilor și personalului. S-a luat decizia să existe o rigurozitate în ce privește venirea și plecarea la servici, s-a amenajat un duș. Se discută despre cazarea cadrelor medicale la un cămin al universității pentru a-i izola de familii”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a subliniat că doar 15% din cadrele medicale din cadrul Spitalului Județean Suceva sunt active, însă vor fi testați toți în perioada următoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.