Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat că liberalii nu sunt de acord cu imixtiunea în justiţie a prim-ministrului şi că se impune o intervenţie a Avocatului Poporului.

“Ieri, în dezbaterea publică, a reieşit că în România s-a adoptat o lege care pune într-o dificultate extremă, într-o discriminare extremă presa. Este vorba despre legea insolvenţei. Este marea victorie a noastră că în 23 de ani suntem liberi să ne spunem opiniile, suntem liberi să gândim într-un fel şi cred că această libertate merită, cu orice preţ, apărată. De aceea, vă spun categoric, alături de preşedintele Crin Antonescu, că nu putem fi de acord cu acest derapaj democratic, care înseamnă insolvenţa precipitată a companiilor de media şi ne vom bate ca aceste texte să dispară, pentru că dacă nici măcar nu vom mai avea voie să vorbim într-o ţară, de aici până la a nu avea voie să gândeşti, să faci şi să acţionezi, ştiţi foarte bine, mulţi dintre dumneavoastră, că paşii nu sunt prea lungi”, a spus Nicolai.

Ea a adăugat că trebuie “păzită democraţia” şi se impune intervenţia Avocatului Poporului. Vicepreședintele PNL a spus că trebuie ca lucrurile să fie spuse pe nume.

“Asta este vocaţia democratică a PNL. Trebuie să spunem că nu e normal să te imixtionezi în Justiţie, oricine ai fi, preşedinte sau prim-ministru. Trebuie să spunem că nu e normal să măreşti taxe şi impozite, oricine ai fi, ministru sau prim-ministru. Trebuie să spunem că nu este normal să adopţi legi în care libertatea presei să fie îngrădită. A tăcea atunci când lucrurile nu merg bine înseamnă complicitate şi complicitatea dezonorează. Am încredere în miniştrii noştri şi sper ca ei să reuşească să-şi onoreze mandatul şi programul de guvernare, pentru că, în acest partid, la congresul pe care l-am avut în acest an, am luat, după părerea mea, o decizie istorică. Miniştrii noştri trebuie să acţioneze în interesul partidului, cu mandat de la partid, şi nu-mi doresc miniştrii care să vină cu legi şi ordonanţe înainte de dezbaterea publică şi înainte de dezbaterea în partid, pentru că nimeni nu poate pretinde că deţine monopolul adevărului”, a afirmat Nicolai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.