Conform primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, construcţia noii centrale de termoficare este în termen, în ciuda zvonurilor că aceasta nu ar fi finalizată la timp. Lungu a ţinut să îi mulţumească premierului Victor Ponta că s-a întâlnit cu reprezentanţii foştilor salariaţi ai Termica, pentru a discuta.

Primarul Ion Lungu a menţionat astăzi, 21 august, la o conferinţă de presă, că disponibilizaţii Termica, alături de el, au purtat discuţii cu prim ministrul Victor Ponta, în timpul vizitei acestuia în judeţul Suceava.

Tot Lungu a dat asigurări că noua centrală va fi dată în funcţiune la termen. Conform primarului, reprezentanţii firmei care se ocupă de această investiţie au fost solicitaţi pentru o discuţie referitoare la proiect, însă fiind perioada concediilor, această întâlnire se va organiza la începutul lunii septembrie.

Începând de luni, 26 august, hala special amenajată pentru depozitarea biomasei va fi solicitată, având în vedere că se va da startul aprovizionării. Mai mult, în şedinţa de consiliu local din această lună, se va stabili preţul gigacaloriei pentru următorul sezon rece.

Lungu afirmă că acesta va fi avantajul noii centrale, şi anume că populaţia nu va mai plăti de două ori preţul gigacaloriei, ci doar o singură dată, primăria nemaifiind obligată să achite aceste diferenţe la preţul gigacaloriei, diferenţe suportate din bani publici, adică banii sucevenilor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.