Șeful administrației județene, Cătălin Nechifor a spus că astăzi, 22 noiembrie, a avut o întălnire cu patru primari din șase, ale căror orașe sunt branșate la sistemul centralizat de termoficare.

Acesta a dorit să afle de la primarii de Suceava,Vatra Dornei,Câmpulung Moldovenesc și Siret, dacă există probleme în ceea ce privește furnizarea, pentru această iarnă, a agentului termic.

În urma discuțiilor purtate la Consiliul Județean primarii Ilie Boancheş, Mihăiță Negură, Ion Lungu și Adrian Popoiu au concluzionat, împreună cu Cătălin Nechifor, că este  nevoia de finanțare de la Guvern pentru asigurarea încălzirii și apei calde pentru populație și înstituțiile statului în iarna 2013- 2014.

El a mai spus că o situație specială este la Siret, unde în acest moment sunt doar 399 de apartamente și câteva firme, împreună cu unele instituții ale statului, racordate la sistemul centralizat de încălzire. La Vatra Dornei din totalul municipiului sunt conectate la centrala pe rumeguș 1800 de apartamente plus unii agenți economici.

Nechifor a precizat că în acest moment sunt probleme la Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, unde centralele termice de cogenerare, care au fost construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu” și nu sunt exploatate, din diferite motive.

Cătălin Nechifor a precizat că în aceste cazuri se încearcă găsirea unor soluţii, deoarece nu este normal ca acestea să fie plătite și neexploatate. El a menţionat că Guvernul este dispus să ajute primăriile pentru asigurarea funcţionării sistemelor centralizate de termoficare.

&

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.