Un subiect extrem de sensibil a fost adus în discuție ieri, 28 mai, la „Dialog Bucovinean”. Acesta a reprezentat micul trafic de frontieră și posibilitatea eliberării unor permise de liberă trecere pentru oamenii de afaceri, profesorii universitari și funcționarii publici din administrația județeană.

Odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, micul trafic de frontieră a fost suspendat. La întâlnirea cu ambasadorii din Ucraina şi Austria, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că a purtat corespondenţă cu Ministerul Afacerilor Externe, numai că rezultatele nu sunt pozitive. Acesta a spus că legislația și faptul că țara noastă dorește să intre în spațiul  Schengen, ne pune în situaţia de a găsi o altă modalitate pentru a implementa această idee. Prin aceste permise se dorește facilitarea unui transfer mai uşor la frontieră pentru  reprezentanţi ai administraţiei publice locale, a mediului de afaceri şi  a mediului universitar.

În prezent, pe teritoriul judeţului Suceava sunt funcţionale punctele internaţionale de trecere a frontierei Siret, în regim rutier şi Vicşani, pe transport feroviar.

Regimul de mic trafic de frontieră este prevăzut pentru localităţile Ulma, Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei, Climăuţi şi Văşcăuţi.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.