Organizaţiile nonguvernamentale din cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012 vor să înainteze în Parlamentul de la Bucureşti un proiect de lege, prin care solicită „realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat”.

marius lulea si vitalie prisăcaruAproximativ 30 de ONG-uri incluse în Platforma Civică Acţiunea 2012 au lansat astăzi o iniţiativă legislativă, pentru susţinerea căreia vor să strângă 200.000 de semnături din partea cetăţenilor. Până la finele lunii iulie, peste 1.000 de voluntari vor ieşi pe teren, pentru a colecta aceste semnături.


Iniţiativa propusă de Acţiunea 2012 şi denumită „Aducem Basarabia acasă” vizează uşurarea procesului de obţinere a vizelor, înfiinţarea unei instituţii subordonate prim-ministrului Victor Ponta pentru gestionarea relaţiilor cu Moldova şi deschiderea unui birou care să asigure integrarea studenţilor din Republica Moldova în mediul socio-cultural românesc.

Liderul Filialei „Acţiunea 2012” Suceava speră să strângă peste  5000 de semnături, care au drept scop promovarea unei legi cu privire la repunerea în drepturi a românilor basarabeni.

Pentru mai multe informații puteți accesa pagina de net http://actiunea2012.ro/

10 Responses

 1. mihai grigore - poet

  ::::interferenta mihai grigore – grup INTEGRARE [basarabia – latura libera ] = formularea textului unei legi de UNIRE a BASARABIEI cu ROMANIA ! ::::

  Răspunde
 2. mihai grigore - poet

  :::: textul PROIECTULUI de lege ce vizeaza UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA trebuie sa includa prin suma de semnaturi { stransa deja } [ 2. bursa scolara si de e- bisniss ] [ 1. integrarea U.E. – { s-a semnat deja pasul initial de INTEGRARE U.E. } ] [ 0. acordarea cetateniei romane , la cerere pentru toti solicitantii din perimetrul basarabiei ! _____aici este scoasa in relief CONTINUTUL definitiei de CETATEAN AL UNUI STAT DE DREPT = DREPTURI SI LIBERTATI EGALE PENTRU TOTI [ de toate etniile ! ] ]

  Răspunde
 3. mihai grigore - poet

  :::: sustinem online . prin prezentul comentariu . in fata parlamentului ROMANIEI [ prin atributul constitutional acordat societatii civile romanesti ] actiunea gimnaziului , liceului si universitatii din perimetrul ROMANIEI LIBERE concretizata in { legea UNIRII BASARABIEI cu ROMANIA } . cerem un vot DA precum si promulgarea acesteia de catre excelenta sa , presedintele in exercitiu al statului de drept ROMANIA , domnul TRAIAN BASESCU consfintita prin publicarea in MONITORUL OFICIAL ! ::::

  Răspunde
 4. mihai grigore - poet

  :::: fie ca acest demers al tuturor contextelor favorabile geopolitic = 360 sa fie pentru viitorime un imbold pentru referinta blue = civilizatie spatiala ! ::::

  Răspunde
 5. mihai grigore - poet

  __________sa ne rugam . cu totii alaturi de BINECREDINCIOSUL VOIEVOD STEFAN CEL MARE . domn al moldovei de la 1457 si pana la 1504 : pictarea in exterior a manastirii PUTNA _ IN FOND ALBASTRU ! _________YES , WE KEN !

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.