Luni după-amiază, un echipaj al pompierilor militari suceveni s-a deplasat în satul Sârghiești, comuna Todirești, unde au fost chemați să salveze o vacă, care a rămas izolată, pe o insulă de pe râul Suceava.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, stăpâna și-a dus animalul de dimineață, la păscut, și l-a priponit în lunca râului. Pe seară, când s-a dus să-l recupereze, nu l-a mai găsit.
Cel mai probabil, vaca a smuls priponul din pământul moale și s-a apropiat de râu ca să bea apă, după care a mers spre insula plină de verdeață, din mijlocul râului Suceava. Apa fiind în creștere, a speriat animalul, care nu s-a mai întors la mal, aflat la aproximativ 100 de metri distanță de insulă.
Un pompier militar, împreună cu un civil, au ajuns pe insulă, unde au asigurat animalul, după care au început să-l direcționeze către mal, de unde alți militari trăgeau cordița de asigurare.
După ceva timp, văcuța, cu puterile epuizate de apă (în unele locuri cu o adâncime de un metru) și de cursul ei rapid, a ajuns cu bine pe mal, iar stăpâna a preluat-o și a dus-o acasă.

Văcuță salvată, la Sârghiești…

Luni, după-amiază, un echipaj al pompierilor militari suceveni s-a deplasat în satul Sârghiești, comuna Todirești, unde au fost chemați să salveze o vacă, care a rămas izolată, pe o insulă de pe râul Suceava.Stăpâna și-a dus animalul de dimineață, la păscut, și l-a priponit în lunca râului. Pe seară, când s-a dus să-l recupereze, nu l-a mai găsit.Cel mai probabil, vaca a smuls priponul din pământul moale și s-a apropiat de râu ca să bea apă, după care a mers spre insula plină de verdeață, din mijlocul râului Suceava. Apa fiind în creștere, a speriat animalul, care nu s-a mai întors la mal, aflat la aproximativ 100 de metri distanță de insulă.Un pompier militar, împreună cu un civil, au ajuns pe insulă, unde au asigurat animalul, după care au început să-l direcționeze către mal, de unde alți militari trăgeau cordița de asigurare.După ceva timp, văcuța, cu puterile epuizate de apă (în unele locuri cu o adâncime de un metru) și de cursul ei rapid, a ajuns cu bine pe mal, iar stăpâna a preluat-o și a dus-o acasă.

Publicată de ISU „Bucovina" Suceava pe Marţi, 31 iulie 2018

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.