Președinții asociațiilor de proprietari ar trebui să se implice mai mult în recuperarea datoriilor pe care rău-platnicii le au către societatea de termoficare.

sedinta asoci. de proprietariAstăzi, 14 mai, primarul Ion Lungu a spus că populația are datorii către Termica de peste 20 de milioane de lei. Cu toate acestea, Lungu a afirmat că Primăria a plătit o sumă importantă către creditorii societății de termoficare. Aceasta are datorii importante către E.On şi ACET, iar dacă nu le achită, aşa cum s-a angajat prin graficele de eşalonare, atunci există riscul de a nu mai putea fi furnizată apă caldă. Primarul a precizat că se va merge pe dictonul „cine consumă, trebuie să plătească”, altfel în această vară nu vom avea apă caldă la robinete.

Directorul general de la Termica, Ovidiu Dumitrescu, a spus că ritmul încasărilor trebuie îmbunătăţit simţitor. Dumitrescu a declarat că în condiţiile în care se estimează că noua centrală termică a Sucevei va fi dată în folosinţă pe 9 noiembrie, de la 1 octombrie şi până la acea dată, tot Termica va fi cea care va trebui să asigure încălzirea. Un fapt deloc de trecut cu vederea este declarația acestuia, care a spus că populația ar trebui să facă acum un efort de a-și plăti datoriile, deoarece atunci când vor furniza apă caldă produsă de cafuri, există riscul ca facturile să fie mult mai mari decât cele de până acum.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.