Vatra Dornei va găzdui una dintre cele mai importante competiții din țara noastră dedicată seniorilor la sporturile de iarnă. Este vorba despre cea de-a triea etapă a Cupei Mondiale de Sanie pe pârtie Naturală ce se va desfășura în perioada 17 – 19 ianuarie 2020.

Cea de-a treia etapă a Cupei Mondiale de sanie pe pistă naturală este organizată de către Federația Internațională de Sanie (FIL) și Federația Română de Bob și Sanie (FRBS), în parteneriat cu Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei (CSI Vatra Dornei).

Despre pregătirea pârtiei, Octavian Pungovschi (foto dreapta jos) a precizat că inițial a fost pesimist din cauza condițiilor meteo, însă cu multă muncă și ajutor din partea autorităților locale, au reușit să creeze condiții optime pentru competiție.

„În aceste momente stăm foarte bine și am garanția că totul se va desfășura în cele mai bune condiții”, a declarat organizatorul Octavian Pungovschi.

Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a precizat că pârtia de la Dorna este singura autorizată din Sud-Estul Europei. Edilul a subliniat că fără munca pe care o depune împreună cu echipa de la CSI , dar și fără munca depusă până acum, acest lucru nu ar fi fost posibil.

„După toată munca depusă și după toate greutățile am reuțit să avem pârtia, iar această nouă experiență va fi un lucru foarte plăcut pentru dorneni, dar și pentru români”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Trebuie precizat că Pârtia Bucovina din Vatra Dornei este amplasată la altitudinea de 960 de metri și se află între cele două pârtii de schi ale stațiunii, Veverița și Parc. Aici, competițiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind una dintre cele mai rapide și tehnice din Europa.

Despre competiție, Delia Andreea Ilaș, directorul CSI Vatra Dornei, a precizat că este a șaptea ediție care se organizează pe pârtia de  la Dorna.

„Așteptăm delegațiile care vor ajunge începând de săptămâna aceasta. Încă nu știm numărul exact al națiunilor care vor lua startul la competiție, însă le urăm succes și îi așteptăm cu drag la Vatra Dornei”, a declarat Delia Andreea Ivaș, directorul CSI Vatra Dornei.

Aceasta le-a urat succes sportivilor români și, de asemenea, o competiție fără accidente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.