Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, alături de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, lucrările care se desfășoară la Muzeul „Arta Lemnului”. Președintele CJ a subliniat că acest obiectiv este unul de suflet pentru el, mai ales că este singurul din țară cu peste 50 000 de exponate, care arată civilizația lemnului din Bucovina.

„Era o clădire rămasă în paragină și îmi aduc aminte de toate demersurile făcute de primarul Mihăiță Negură la ADR Nord-Est, atunci eram președinte acolo, pentru a obține finanțare. Deja pe exterior clădirea prinde contur și seamănă cu acele lucrări de epocă, cum este Palatul Administrativ Suceava. La finalizarea investiției, Muzeul „Arta Lemnului” va fi un punct de atracție deosebit pentru Bucovina noastră”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta l-a felicitat pe primarul Mihăiță Negură și pe echipa acestuia pentru că s-au implicat în atragerea de fonduri pentru dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc.

„Mă lupt în perioada asta pentru programe europene pentru refacerea fațadelor obiectivelor vechi. Mihăiță Negură este un exemplu pentru că s-a apucat să recondiționeze vechea clădire a Prefecturii, dar trebuie să continuăm pe bani europeni și celelalte clădiri care, puse în valoare, vor face ca municipiul Câmpulung Moldovenesc să arate foarte frumos”, a declarat președintele Flutur.

Acesta a adăugat că trebuie, deopotrivă, să se intervină și la fațadele blocurilor noi. În acest sens, va face lobby la Guvernul României pentru alocarea de fonduri în vederea anvelopării blocurilor de locuințe.

„Cred că proiectul de suflet pentru Câmpulung va fi Stațiunea Turistică Bucovina. Le spun câmpulungenilor: dorim să facem o singură stațiune turistică, să introducem un tren care să circule din două în două ore pe ruta Suceava Vatra Dornei, pentru ca turiștii să poată să-și lase mașina într-un loc și să se plimbe cu trenul”, a adăugat Gheorghe Flutur.

Președintele CJ a subliniat că municipiul Câmpulung Moldovenesc trebuie să înflorească și să se dezvolte, iar lucrurile bune făcute acolo de primarul Negură sunt mărturie că tot ce și-a propus va deveni realitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.