Ministrul Educației, Remus Pricopie, a spus că ministerul pe care îl conduce va acorda sprijin pentru proiectul campusului Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

Cu ocazia evenimentelor prilejuite de împlinirea a 50 de ani de învățământ superior la Suceava,Remus Pricopie a precizat că proiectul noului Campus al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava va beneficia de finanțare, având în vedere că ”universitatea din afara orașelor” se pliază perfect pe ideea ”externalizării spațiilor de educație”.

”Noi nu am reușit să asimilăm acest concept al universității din afara orașului, care are legătură și cu dezvoltarea urbană a unei societăți. În metropole se pune această problemă de ani buni, a spațiilor de educație, nu doar pentru probleme de circulație sau aglomerare urbană, dar și pentru atmosfera mult mai potrivită de studiu și de cercetare pe care o oferă un astfel de campus”, a declarat Pricopie.

Tot el a subliniat rolul pe care această regiune l-a avut în formarea culturii și învățământului universitar, spunând că prima universitate modernă românească a fost înființată la Cernăuți.

”Acest spațiu a fost cel care a definit nu doar forma de învățământ superior premodernă, dar și forma de învățământ modernă instituționalizată, universitatea. Eu aș îndrăzni să spun că, dacă scotocim pe la rădăcinile acestei instituții, de fapt, astăzi marcăm 50 de ani de la o anumită formă de instituționalizare a învățământului superior în acest spațiu”, a spus Pricopie.

Pe de altă altă parte, el a mai spus că baza  învățământului pedagogic pusă de  reforma lui Spiru Haret a fost dusă mai departe de  institutele pedagogice create în anii ’60 peste tot în țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.