Miercuri, 16 septembrie, primarul Ion Lungu, alături de președintele Gheorghe Flutur și de deputatul Ioan Balan, au inaugurat prima variantă din ruta alternativă Suceava Botoșani. Potrivit edilului Sucevei, este vorba despre varianta care scoate traficul ușor, de maxim 3,5 tone, din oraș.

„Într-un timp rezonabil, de un an și cinci luni, și cu niște costuri rezonabile, de 1,5 milioane de euro, din bugetul local, am reușit să facem Podul Unirii și această variantă de 800 de metri pentru traficul ușor. Începând de astăzi vom demara lucrările la podețul de peste pârâul Cetății și sper ca până la data de 30 iunie 2021 să dăm în funcțiune varianta pentru traficul greu, care vine de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, pe strada Apeductului”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul a adăugat că această variantă inaugurată astăzi va fi legătura cu ruta ocolitoare nr. 2, care vine de la Cumpărătura, Ipotești, Tișăuți, Salcea. 

„Vom avea un inel ocolitor în jurul orașului. Aceasta este o strategie clară a municipalității de fluidizare a traficului în orașul nostru și în această zonă”, a precizat Ion Lungu.

Edilul le-a mulțumit constructorului, pentru rapiditatea cu care a lucrat, președintelui Gheorghe Flutur, pentru susținere, și deputatului Ioan Balan, pentru sprijinul acordat.

De altfel, Gheorghe Flutur l-a felicitat pe primarul Lungu pentru că reușit să facă această deviere a traficului din municipiul reședință de județ.

„Este al treilea pod peste râul Suceava. Discutăm cu primarul Ion Lungu pentru a găsi soluții să deblocăm centrul Sucevei. Trebuie să facem un drum care să lege Platoul Cetății de Scaun de această rută ocolitoare, pentru că, atunci când sunt evenimente acolo, centrul orașului se blochează”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că această rută alternativă este o investiție foarte necesară, care va lega orașul de zona industrială și de viitorul parc industrial ce va fi amenajat la Termica, dar și de zona comercială a Sucevei.

De cealaltă parte, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan l-a felicitat pe edilul Lungu pentru această realizare, precizând că, în timp ce unii vin cu povești, echipa lui Ion Lungu vine cu lucruri concrete și reale.

„Continuitatea la Primăria municipiului Suceava și la Consiliul Județean Suceava reprezintă asigurarea că echipa care a realizat performanțe la nivelul municipiului și județului Suceava va continua să o facă”, a subliniat deputatul Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.