Cele 4.236 de orpuri de iluminat din Suceava ar urma să fie schimbate, pe banii elvețienilor.

Ion Lungu a spus că a apărut o problemă la proiectul depus pe fonduri elvețiene. Municipalitatea a propus schimbarea corpurilor de iluminat pe 10 străzi, dar cei de la Biroul Contribuţii Europene şi Secretariatul de Stat pentru Afaceri Europene nu au fost de acord. Potrivit lui Lungu, eleveţienii doresc schimbarea tututor corpurilor de iluminat existente cu unele care sunt cu leduri, astfel s-ar reduce circa 30% din totalul emisiilor de CO2, până în 2020. Valoarea proiectului se ridică la peste 4,5 milioane de euro, din care  Primăria ar trebui să dea 690.000 de euro.

„Noi am propus schimbarea corpurilor de iluminat pe 10 străzi. Elveţienii ne cer, însă, să o facem în tot oraşul şi să folosim becuri cu LED-uri. Vrem să înlocuim cele 4.126 de corpuri. Totul se discută în sistem de eficienţă economică şi reducere a emisiilor de CO2. Eu zic că e un proiect interesant şi cred că merită să îl promovăm aşa cum ne cer ei”, a declarat Lungu.

Primarul a precizat că municipalitatea cheltuie 300.000 de euro anual pentru întreținerea corpurilor care sunt vechi și lipsite de fiabilitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.