Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de astăzi, 30 mai, încheierea unui act adiţional la contractul cu societatea de salubrizare din 2007, care prevede obligativitatea sortării deşeurilor.

În expunerea de motive se precizează că depozitul din Ipoteşti are o capacitate limitată, unica soluţie pentru continuarea normală a activităţii fiind „sortarea deşeurilor pe fracţii”. Sortarea, transportul şi depozitarea deşeurilor se vor face la tariful de 20 de lei pe metrul cub.

Măsura face parte din strategia de dezvoltare pe termen mediu şi lung a serviciilor de salubrizare din municipiul reşedinţă de județ, care mai prevede dotarea cu 50 de noi puncte de colectare selectivă, pe lângă cele 100 existente.

Fiecare asemenea punct va include 3 tipuri de containere pentru colectarea de peturi – sticlă, hârtie, carton – şi deşeuri menajere.

De asemenea, va continua colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje în aria de deservire a operatorului Diasil.

Anul trecut, cantitatea de deşeuri menajere strânse de pe teritoriul municipiului Suceava a fost de 136 de mii de metri cubi, cu 16 mii de metri cubi mai mare decât în 2011.

Diasil a reciclat anul trecut prin staţia de sortare amplasată în rampa de transfer 37 de mii de metri cubi de deşeuri, în cea mai mare parte peturi.

Strategia de dezvoltare a serviciilor de salubrizare din municipiul Suceava prognozează o creştere anuală de colectare a deşeurilor de ambalaje de 5 % pe an.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.