Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a anunțat că în data de 13 iulie Primăria a achiziționat un autocamion echipat cu macara și platformă de ridicat mașini, pentru ca toate autovehiculele abandonate sau parcate aiurea pe străzile municipiului reședință de județ să fie ridicate. Acesta a precizat că valoarea de achiziție a autocamionului este de 674 420 de lei.

„După obținerea autorizațiilor și a licențelor necesare și după specializarea personalului care va utiliza autocamionul, acesta va fi folosit pentru ridicarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public al municipiului Suceava, vehiculele staționate sau parcate neregulamentar, precum și vehiculele aflate în zona lucrărilor edilitare pe domeniul public sau privat al municipiului reședință de județ. Aici trebuie să explic că vehiculele fără stăpân, cele abadonate, precum și cele parcate neregulamentar vor fi ridicate și depozitate la fosta stație de tratare a apei de la Mitocu Dragomirnei, unde proprietarii vor putea achita contravaloarea cheltuielilor privind ridicarea, transportul și depozitarea acestora pentru restituire”, a explicat viceprimarul sucevean.

Acesta a adăugat că vehiculele aflate în zona lucrărilor edilitare vor fi ridicate și mutate pe un loc cât mai aproape de locul inițial, cu respectarea normelor rutiere privind staționarea.

Trebuie precizat că pentru a reglementa activitatea de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor, în ședința Consiliului Local din această lună va fi supus votului un proiect de hotărâre privind aprobarea regulamentului care se va aplica în acest sens.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.