O familie greu încercată de soartă din comuna suceveană Ostra este ajutată de comunitate. Astfel, Primăria Ostra, edilul Ioan Oros, mai mulți localnici și Adriana Crăiuț de la Asociația „Donează” din Gura Humorului s-au oferit să vină în sprijinul unei tinere văduve din satul Tărnicioara. Este vorba despre Ana Ianos în vârstă de 36  de ani care a rămas văduvă în urmă cu 7 ani. Aceasta își crește singură cei trei copii, locuind, în condiții precare, într-o singură cameră, întrucât împarte casa cu cumnata sa, care la rându-i are copii.

Primarul Ioan Oros a declarat că își dorește ca până la venirea iernii familia Ianos să se poată muta în noua căsuță ce va avea un dormitor, o bucătărie, o baie și un hol. Totodată, edilul le-a mulțumit tuturor celor ce se implică în acest proiect.

„E normal și trebuie să ne aplecăm asupra celor năpăstuiți de soartă. Până acum am turnat fundația și placa și urmează ca în aceste zile să aducem nisipul, celelalte materiale le avem, ca să putem să ridicăm casa. Au fost donate și geamurile termopan și au mai fost donații și din străinătate, de la alți cetățeni, dar și de la noi. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat”, a declarat primarul Ioan Oros.

Acesta a adăugat că unul dintre copiii Anei Ianos are probleme de sănătate și, cu atât mai mult, merită ajutorul venit din partea comunității.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.