Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de deputatul PNL de Suceava Ioan Balan și de către viceprimarul Lucian Harșovschi, au aprins primele aragaze din cartierul Burdujeni Sat racordate la gaz metan. Astfel, făcând dovadă că s-a făcut o treabă bună în ceea ce privește extinderea conductelor de gaz metan în Burdujeni Sat.

Au fost aprinse aragaze de pe străzile Plevnei și Pictor Panaiteanu, cea din urmă fiind încă neasfaltată, însă acolo a fost extins sitemul de apă și cel de canalizare, iar acum a fost tras gazul metan, urmând ca în primăvara anului viitor să fie asfaltată și strada.

Edilul Ion Lungu a subliniat că proiectul extinderii conductelor de gaz metan în cartierele Sucevei a fost blocat timp de zece ani, din cauză că nu exista o bază legală care să prevadă această investiție, în contextul în care operatorul de gaz metan este o firmă privată. De altfel, Lungu a subliniat că doar cu sprijinul parlamentarilorl PNL de Suceava și cu cel al președintelui Gheorghe Flutur, cetățenii din Burdujeni Sat au acum locuințele branșate la gaz metan.

„Gazul metan este unul dintre elementele de bază ale civilizației. Astăzi am dovedit că suntem, cu adevărat, o echipă: primar – președinte de Consiliu Județean – parlamentari, pentru că facem proiecte în interesul sucevenilor. Eu sunt foarte bucuros de acestă realizare, chiar dacă unii o să spună că este electorală”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că utilitățile înseamnă civilizație, iar faptul că și în acest cartier al municipiului reședință de județ au ajuns toate cele necesare reprezintă o normalitate și un pas foarte important pentru dezvoltare.

În altă ordine de idei, șeful județului a precizat că poartă discuții cu primarul Lungu, în vederea găsirii unor soluții pentru ca Aeroportul „Ștefan cel Mare” să fie legat de municipiul Suceava printr-un drum care să coboare pe strada Pictor Panaiteanu din Burdujeni Sat.

„Vrem să facem a treia legătură între Suceava și Aeroportul Salcea, mai ales că acest drum trece prin zona Parcului Industrial care începe să prindă contur”, a precizat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat că această zi este una importantă pentru cartierul sucevean Burdujeni Sat, pentu administrația publică, dar și pentru factorii politici implicați în această reușită.

„Această echipă puternică care duce proiectele de anvergură la îndeplinire este garanția că oamenii trebuie să aleagă continuitate pe 27 septembrie”, a declarat deputatul Ioan Balan.

Primăria asigură consultanță pentru întocmirea dosarului, cei interesați sunt rugați să sune la telefonul 0230/210.678, la cabinetul primarului.

Până la sfârșitul toamnei gazul metan va ajunge la Școala Generală nr.6 și la Autobaza electrică a Primăriei de pe strada Căpitan Grigore Andrei.

„Rugăm cetățenii să facă cereri de racordare la Del- gaz pentru a putea fi branșați”, a conchis Ion Lungu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.