Începând de astăzi, 31 martie, conform Ordonanţei Militare nr.6 din 30 martie 2020, se instituie pe perioada Situației de urgență măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în localitățile: Adâncata, Salcea, Ipotești, Moară, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocul Dragomirnei. Este vorba de instituirea unei Zone de protecţie, ca perimetru de siguranţă în jurul localităţilor carantinate. În zona carantinată este permisă intrarea şi ieşirea pentru activităţi economice şi, de asemenea, a persoanelor care nu sunt din Zona carantinată şi merg la serviciu pentru activitățile prevăzute în Ordonanţa militară nr.6. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face în acest sens, apel la calm și disciplină și îi îndeamnă pe suceveni să respecte legea pentru că, doar așa, vom putea trece cu bine peste toate.

„FAC UN APEL LA CALM ŞI DISCIPLINĂ! Viața noastră se va desfășura ca și până astăzi, cu respectrea ordonanțelor militare anterioare la care se aplică aceste măsuri de intare – iesire în Zona de carantină. Dragi suceveni chiar dacă este o situaţie dramatică, aceste măsuri sunt luate pentru a ne proteja pe noi, pentru a proteja vieţile noastre, pentru depășirea cât mai repede a acestei epidemii şi întoarcerea la starea de normalitate”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul Sucevei a subliniat că premierul Ludovic Orban este alături de Suceava și de suceveni și îi va ajuta să treacă peste acest moment greu.

„Am avut o discuţie la ora 23.30 cu primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, care m-a asigurat că este alături de Suceava, de suceveni şi ne va ajuta să depăşim cu bine acest moment dificil. Așadar să respectăm prevederile noii Ordonanțe militare, să dăm dovadă de calm şi reponsanilitate pe această perioadă a Stării de urgență în care se aplică măsura de carantinare. Voi reveni în orele următoare cu alte precizări. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dea răbdare și înțelepciune să depăşim acest moment greu din viaţa orașului nostru”, a subliniat Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.