Ample acțiuni ale procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au avut loc în cursul zilei de ieri la Prefectura Suceava și la sediul Primăriei din Șcheia, unde procurorii au ridicat mai multe documente de la arhivă, respectiv din biroul secretarei primăriei, Râșca Luminița.

DSC_0360Conform unor zvonuri, descinderile ar fi avut loc în urma unui denunț al unui localnic, Florin Waclawski, care a reclamat că ar fi dat mită angajaților din Primărie pentru a achiziționa un teren pe care urma să construiască o fermă.

Primarul comunei Șcheia, Vasile Andriciuc, s-a aflat în sediul instituției în momentul descinderii, însă a precizat că nu cunoaște scopul venirii procurorilor DNA.

La Prefectura Suceava, reprezentanții DNA au ridicat mai multe documente de la arhivă, cel mai probabil în legătură cu problemele semnalate la Primăria Șcheia.

Vasile Andriciuc a părăsit sediul Primăriei Șcheia în prezența procurorilor DNA, moment în care a declarat scurt: „Vor să mă scoată din cursa electorală!”

Potrivit avocatului, în acest moment Andriciuc nu ar avea nicio calitate procesuală.

„Nu ni s-a adus la cunoștință de către organele de urmărire sau de către alte organe niciun fel de calitate asupra primarului Andriciuc și a secretarei Râșca. Nu știu ce documente au fost luate pentru că acestea au fost ridicate în baza unui mandat de percheziție emis către Primăria Șcheia. Singurul lucru care i s-a solicitat a fost să se prezinte însoțit, în baza unui mandat de aducere la DNA structura centrală”, a precizat avocatul Laurean Ostaficiuc.

DSC_0345DSC_0349 DSC_0353 DSC_0347 DSC_0363

DSC_0367

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.