Tânărul om de afaceri, suceveanul Ștefan Mandachi, a construit, în mod simbolic, primul kilometru de autostradă din Moldova. Patronul  Spartan a declarat luni, 4 martie, într-o conferință de presă, că primul metru de Autostradă este construit undeva între localitățile Voroneț și Putna și va fi inaugurat pe 15 martie, la orele 15.00.

„Nimeni nu răspunde de faptul că nu avem niciun kilometru de autostradă în Moldova. Suntem luați de proști”, a precizat Ștefan Mandachi.

De altfel, Mandachi a spus că valoarea „autostrăzii” este de 4 500 de euro, aceasta fiind construită de o firmă de specialitate. De asemenea, suceveanul a precizat că iniţiativa sa este un gest de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor în ceea ce privește construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei.

„Este un gest cât se poate de serios, cu moartea de pe șosele nu se glumește. Am printat milioane de afișe în care mi-am strigat disperarea cu privire la potecile noastre din Moldova. Am creat puțină vâlvă la început apoi lucrurile s-au domolit și românii își reintră încet dar sigur în zona molcomă de confort. Practic, am demonstrat că în șapte ore se face un metru de autostradă. Dacă există voință și bani, chiar și un singur om poate face o autostradă fără nicio problemă. România are bani. Chiar și pentru două autostrăzi, dar ni se spune să stăm liniștiți că, până în 2027, o să avem autostradă. Mi se pare absurd să mai treacă încă o generație, iar noi să continuăm să pierdem ani din viață la volan. Nu vreau ca demersul meu să fie catalogat drept un semnal de alarmă pentru că, semnalul a fost dat deja de morții nevinovați pe șosele. Prin acest manifest mă expun total și îmi asum consecințele.” a declarat suceveanul Ștefan Mandachi.

Trebuie precizat că proiectul a fost realizat în șapte ore cu o echipă de 17 muncitori. Au fost folosite un escavator cu gheară pe roți, un escavator tip macara cu șenile, un buldozer tasator, două camioane cu remorcă, un camion cu betonieră, două microbuze, o vola, șase lopeți, două dreptare, două drujbe, patru ciocane, 4.17 metri cubi de beton, 36 de metri pătrați de plasă de fier, un kilogram de cuie, trei kilograme de vopsea, 36 metri cubi de balastru, opt metri liniari de țeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru parapeții de protecție șosea și 12 metri liniari de țeavă rectangulară de fier 10 cm x 10 cm grosime pentru susținerea afișajelor și indicatoarelor rutiere.

Proprietarul  Spartan atrage atenția și asupra faptului că, într-un singur an, în România mor mai mulți oameni în accidente rutiere decât au murit la Revoluția din 1989.

În acest sens, la începutul lunii februarie, acesta a printat peste trei milioane de afișe pe care le-a livrat clienților pe tăvile din restaurantele din toată țara, imprimate cu „ROMÂNIA VREA AUTOSTRĂZI”, dar și alte câteva milioane de șervețele, personalizate cu același mesaj.

 

 

 

 

 

One Response

  1. misu

    Voi, la Suceava, intii dati drumul la centura aia si dupa aia puteti sa va apucati de construit autostrazi!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.