La Primăria municipiului Suceava a avut loc prima conferință de presă comună între președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, și primarul Ion Lungu.

Ion Lungu a precizat că astăzi, 1 noiembrie, a fost semnat un contract extrem de important pentru municipiul Suceava. Proiectul din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, în valoare de 8 milioane de lei, cuprinde 8,8 km de şosele, din care Primăria va da 200.000 de euro, precum şi 1,5 milioane de euro, taxă pe valoare adăugată (TVA), recuperabilă ulterior.

Străzile care vor intra în acest program sunt strada Universităţii, Traian Vuia, Grigore Alexandru Ghica, Cernăuţi, Mihai Eminescu, Mărăşti, dar şi bulevardul George Enescu, care ar urma să fie lărgit, pentru a fi amenajate spaţii de parcare în aşa fel încât circulaţia rutieră să se facă pe patru benzi de circulaţie. În proiect mai sunt cuprinse reparaţii la podul peste râul Suceava şi la pasajul de peste calea ferată, ambele din cartierul Iţcani, precum şi la podurile de pe străzile Plevnei şi Cuza Vodă din Burdujeni.

„L-am invitat pe președintele CJ la Primărie și îi mulțumesc pentru sprijinul acordat până acum. Din economiile realizate pe proiectele PIDU, Suceava mai promovează un proiect suplimentar, de refacere a unor străzi, în valoare de 8 milioane de euro. Contribuția municipalității e de 2 % din sumă. Bulevardul George Enescu va fi refăcut și va avea 4 benzi de circulație. Și pasajul de la Ițcani va intra în reparație capitală, la fel și podul de peste Suceava, din zona Ițcani. Vom face tot posibilul ca în 21 de luni să reușim să terminăm proiectul. De azi, trecem la licitații și toate procedurile ce sunt necesare. În colaborare cu CJ avem un nou proiect, continuarea modernizării zonei centrale. Vom moderniza în jurul Palatului Administrativ și o vom transforma în zonă pietonală”, a declarat Lungu.

>

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.