Este adevărat că în această perioadă nu e ușor, ca primar, să cureți orașul de zăpadă. Este adevărat că utilajele nu fac față, având în vedere că ninge necontenit, la fel cum este adevărat că nici trotuarele nu pot fi curățate într-una. Însă cât de pasiv poți fi, ca primar, încât atunci când se dau coduri galbene tu să pleci în concedii?! Și nu oriunde, ci în croaziere de lux! Cel puțin asta spun o parte a consilierilor locali din Rădăuți despre primarul Aurel Olărean.

Este perfect adevărat că în aceste zile zăpada căzută în exces a dat bătăi de cap autorităților locale. Nimeni nu dă vina pe oamenii din administrație pentru starea vremii. Însă, în momentul în care edilii sunt total indiferenți de starea drumurilor și de cum se circulă atât pe străzi cât și pe trotuare, parcă revolta interioară ia amploare.

Haideți să luăm exemplul municipiului Rădăuți. A nins la fel de mult ca și în toată Moldova. De ce să ne oprim totuși la Rădăuți? Pentru că primarul acestui municipiu, Aurel Olărean, este în concediu. Și nu oriunde, ci se pare că acesta a revenit la vechea dragoste și a plecat într-o croazieră. Cel puțin asta spun o parte din consilierii locali ai municipiului Rădăuți.

Gravitatea lucrurilor nu este nici măcar aici. Problema intervine când se oferă ajutor din partea unor societăți private cu utilaje de deszăpezire, având în vedere că S.C. Servicii Comunale S.A. nu face față cu propriile utilaje, iar ajutorul este vehement refuzat. De cine? De locțiitorii mogulului Olărean, evident. Că doar nimic nu se face fără voia „tatălui”, iar „tatăl” e pe ape… iar pe ape… mai greu cu semnalul. Până una alta, urmăriți cum se circulă prin Rădăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.