Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a demarat campania de plantări arboricole pe aliniamentele drumurilor naționale din administrare. Astfel, sâmbătă, 23 martie, echipele Secția Drumuri Naționale Suceava – District Rădăuți au fost prezente pe DN 2H, pe sectorul Bivolărie – Putna, într-o acțiune organizată în colaborare cu Primăria și Ocolul Silvic Putna, alături de organizații nonguvernamentale locale.

În urma acțiunii, au fost plantate 150 de exemplare din specia cireș, înlocuind astfel vegetația îmbătrânită care a populat până nu demult zona de drum.

Demn de menționat este că, alături de organizatorii acțiunii, care au mobilizat peste 50 de persoane, la plantare s-au alăturat și mai mulți turiști aflați în drum spre Mănăstirea Putna.

Trebuie precizat că bătrânii cireși care dăinuiau pe marginile drumului 2H, în număr de peste 100, au fost tăiați de către aceiași lucrători ai DRDP, iar, dacă presa locală nu ar fi vuit despre această imensă pierdere, cel mai probabil, drumul ar fi rămas „chel”.

Uneori, copacii sunt sunt tăiați de pe marginile drumurilor, întrucât atunci când vitezomanii vor să își ia zborul de pe șosele, să nu se proptească în trunchiurile groase ale acestora, ci să scurme pe arături sau pe pășunile învecinate.

Care o fi fost motivul tăierii cireșilor emblematici de pe drumul înspre Putna nu știm exact, însă că au fost plantați alții știm că e un lucru bun.

https://www.facebook.com/DRDPIS/videos/259139031696901/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.