La solicitarea Ordinului Arhitecţilor din România, Primăria municipiului Suceava a propus Ministerului Culturilor şi Cultelor clasarea Casei Culturii a sindicatelor în categoria monumentelor istorice.

El a precizat că  la Casa de Cultură, în ultimul timp, numai cultură nu se face. Primarul speră ca la întâlnirea dintre  Asociaţia Municipiilor din România și premierul Victor Ponta, acesta să se țină de promisiune și să transferarea casele de cultură în administrarea autorităţilor locale.

Edilul șef a completat spunând că a avut discuţii cu conducerea instituţiei culturale, în vederea încheierii unei asocieri prin care municipalitatea să de niște bani din bugetul local, pentru ca spațiile din Casa de Cultură să nu mai  fie închiriate către terţi cu activităţi diverse.

“Din păcate, la Casa de Cultură, de-a lungul anilor, numai cultură nu s-a făcut. Suntem dispuşi să intrăm într-o colaborare cu Casa de Cultură, să dăm anual o sumă de bani, printr-un parteneriat prin care să n-i se permită accesul acolo, să avem parte de promovare, astfel încât să putem salva Casa de Cultură. Însă, eu trag nădejde că aceasta va veni, într-o zi, la municipalitate, acolo unde îi este locul”, a spus Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.