Ştefan Alexandru Băişanu şi-a lansat antologia de poezie dedicată scriitorilor bucovineni de pretutindeni. Evenimentul cultural a fost găzduit de Consiliul Judeţean Suceava.

“Mi-am dorit şi am reuşit să adun în acest volum frânturi din operele bucovinenilor care astăzi scriu aici la noi, în Bucovina istorică sau oriunde altundeva pe acest pământ. Sol Omnibus Luce se doreşte a fi o fotogramă contemporană a universului literar bucovinean”. Acestea sunt cuvintele cu care autorul îşi începe prefaţa cărţii.

Evenimentul de lansare a cărţii a avut loc în data de 28 noiembrie, zi în care Bucovina sărbătoreşte unirea cu România. La debutul manifestării culturale, basarabenii din grupul artistic “Ştefan cel Mare” au încântat audienţa cu un program artistic specific lor. Alături de autor au fost atât membrii Societăţii Scriitorilor Bucovineni, cât şi o parte din oficialităţile locale. Amintim de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a ţinut să-l felicite pe Ştefan Alexandru Băişanu pentru activitatea sa literară, iar în semn de apreciere a recitat câteva versuri.

Invitaţii de onoare ai serii au fost decanii de vârstă ai societăţii scriitorilor bucovineni, Mircea Lutic şi George L Ostafi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.