Sportul sucevean, atât cât a mai rămas, este în colaps. Totuși, primarul asigură că va fi alături de echipa de handbal și cea de fotbal.

Lipsa banilor și a unei speranțe de redresare financiară pentru echipa de handbal Universitatea Suceava a determinat un exod în rândul celor mai buni jucători ai echipei. Nici la fotbal nu e prea roz situația. Iarna vine, iar Ion Lungu a declarat că aceste probleme se vor rezolva în returul campionatului. Să sperăm că vor rezista până atunci. Totuși, acesta nu vede pe nimeni vinovat, dar caută soluții împreună cu membrii Consiliului de Administrație a celor două formații. Dacă la fotbal nu am prea avut rezultate cu Rapid Suceava, la handbal echipa Universitatea era cândva în topul celor mai bune formații din primul eșantion, cu o participare constantă în competițiile europene.

„Regret ce s-a întâmplat la echipa de handbal cu aceste plecări masive de jucători. Nu este culpa municipalității. Eu personal am pus bazele acestei echipe, când eram director la Ambro. Pe actuala structură, până se clarifică acest diferend dintre Curtea de Conturi şi Clubul Universitatea Suceava, nu mai putem asigura finanțarea echipei de handbal. Am avut discuții cu rectorul Valentin Popa şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, pentru a găsi finanţări pe altă structură financiară. Sper să putem face acest lucru, pentru că pe actuala structură, contractul încheiat pe acest an nu mai este funcţional, nu mai putem acorda bani pe el. Nu sunt de acord cu cedarea locului din Liga Naţională la altă echipă, având în vedere eforturile financiare pe care municipalitatea le-a făcut în ultimii ani. Ne va fi greu în toamnă, dar sperăm ca în retur, cu un nou buget, să ne putem întări cu jucători care vor să se întoarcă la noi, în aşa fel încât să putem asigura o tradiţie a handbalului sucevean în prima ligă”, a spus Ion Lungu.

În ceea ce priveşte fotbalul, Lungu așteaptă oficializarea fuziunii dintre Rapid şi Sporting.

“În cursul zilei de sâmbătă am avut o discuţie cu reprezentanţii cluburilor Rapid şi Sporting. Dorinţa noastră este să avem o singură echipă de fotbal şi se fac demersuri în acest sens. În acest an am acordat suma de 4,2 miliarde de lei vechi la echipele de fotbal, din care 3,3 miliarde la Rapid. Dacă este mult sau puţin, în actualele condiţii de criză, se poate discuta. Vom face tot posibilul să asigurăm în primul rând finanţarea echipei Rapid pentru că este în Liga a II-a. Sper ca, cel mai târziu de anul viitor, să se facă o unificare a activităţii fotbalistice în Suceava, astfel încât să avem o echipă în Liga a II-a şi un satelit în Liga a III-a.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.