În lipsă de lichidități municipalitatea suceveană face un inventar al apartamentelor date cu chirie de către proprietarii plecați la muncă în străinătate.

Ion Lungu a declarat sunt multe  persoane care lucrează în afară și care nu plătesc taxele şi impozitele pe clădiri. Aceștia au mari restanțe la plata obligațiilor fiscale către bugetul local, dar lucrătorii din primărie îi găsesc pe chiriași care declară ca nu au nici un fel de responsabilitate în plata dărilor către municipalitate.

“Sunt multe persoane care lucrează în afară, care nu plătesc taxele şi impozitele pe clădiri. Spun că au lăsaţi chiriaşi în urmă, însă aceştia nu-şi asumă responsabilitatea, pasând-o către proprietar, şi chiar au dreptate”, a declarat Lungu.

Pe de altă parte acesta le sugerează celor plecați la muncă să-și vândă locuința de care nu pot avea grijă.

“Trebuie făcută ordine şi în acest domeniu. Există şi oameni cărora le-am recomandat ca, în măsura în care nu pot să plătească impozitele, să gestioneze apartamentele, să-şi vândă locuinţele. Se întâlnesc cazuri în care proprietarii, care lucrează de ani buni în Spania, au câte pe cineva în chirie, care îşi plăteşte, sau nu, utilităţile consumate”, a spus Ion Lungu.

De la 1 septembrie, Primăria Suceava a iniţiată o acţiune de recuperare a datoriilor către bugetul local, debite care, la această dată, totalizează peste 49 de milioane de lei.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.