Astăzi,18 septembrie 2013, autoritățile din Suceava şi Botoşani s-au întâlnit la Centrul de Afaceri “Bucovina”, de la aeroportul Salcea, pentru crearea unui pol de creştere economică. Alături de președinții celor două Consilii Județene , primarii municipiilor reşedinţă de judeţ a fost și şeful Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est, Constantin Apostol.

Fiind întrebat despre cum vede regionalizarea Apostol precizat că  atragerea fondurilor se va face pe 8 regiuni.


harta suceava botosaniPreşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a declarat că o viitoare alianța cu judeţul vecin va aduce nu numai o intensificare a investiţiilor, ci şi pasul spre o viitoare regiune comună.

„Am sentimentul că suntem cu un pas înaintea multor zone, ceea ce e foarte bine. Am detaliat foarte multe lucruri despre cum va arăta construcția administrativă. Varianta pe care am stabilit-o este de a crea o asociație de dezvoltare inter comunitară în care să fie atât municipiile cât și zona metropolitană” a declarat Nechifor.
Șeful administrației județene a precizat că așteaptă reprezentanți din partea Ministerului Fondurilor Europene și Ministerul Administrației Publice pentru a primii consultanță în acest proiect care este unic în Regiunea Nord Est.

“În afară de faptul că discutăm de o colaborare între două municipalităţi, eu cred că e un cadru important unde să putem discuta şi regional această abordare. Ţinta nostră este să definim acest pol de creştere în strategia naţională. A fi declarat “pol”, înseamnă sume de bani rezervate, deci nu mai intrăm în competiţie, la nivel naţional sau european, cu alte localităţi sau regiuni ” a mai spus Nechifor.

Florin Țurcanu președintele Consiliului Județean Botoșani a precizat că susține necondiționat refacerea infrastructurii care face legătura între județul Botoșani și aeroportul din Suceava.

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a spus că își pune mari speranțe în acest proiect, deoarece acesta este unul vital pentru această zonă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că a fost lăsate deoparte orice orgolii după care a detaliat drafturile din proiecte ce vor fi promovate între autorităţile sucevene şi botoşănene.
“Realizarea centurii dintre municipiile Suceava şi Botoşani, pe relaţia Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea; reabilitarea DN 29, Suceava – Botoşani; construcţia unei Săli Polivalente în Suceava; reabilitarea şi modernizarea Gării Iţcani; regenerarea infrastructurii urbane şi a spaţiilor publice din zona marilor ansmabluri de locuinţe din municipiile Suceava şi Botoşani; reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe; extinderea şi modernizarea transportului public în comun, în arealul celor două oraşe.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.