La întâlnirea cu delegația formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, prefectul Florin Sinescu s-a interesat despre funcționarea sistemului antigrindină.

sistem_antigrindinaPrefectul Florin Sinescu a cerut Guvernului României alocarea fondurilor necesare pentru acest sistem. Trebuie precizat că Republica Moldova are un sistem de rachete antigrindină, care funcţionează încă din anii 1960.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu consideră că acest sistem antigrindină este necesar, în  condiţiile în care numai în cursul anului trecut, grindina a afectat peste 12.000 de hectare de culturi agricole. Sinescu a precizat că intenția instituției pe care o conduce este de a face parte din programul guvernamental care se desfășoară pe perioada 2010 – 2024 și care momentan are trecute pe hârtie „puncte de lansare” a rachetelor antigrindină zona Cotnari și zona județului Vrancea.


Prefectul a reiterat intenția de a conlucra cu autoritățile din Republica Moldova, în privința pregătirii lucrătorilor din cadrul inspectoratelor, pentru situaţii de urgenţă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.