Măsura 141 a fost cea mai populară măsură în rândul fermierilor. În fiecare an, s-au depus mai multe proiecte decât fondurile alocate. Banii au fost ceruţi pentru sectoarele zootehnic şi vegetal, dar şi pentru ferme mixte. Cele mai multe solicitări au fost pentru dezvoltarea fermelor zootehnice.

schiporÎn România, ca urmare a retrocedării terenurilor, majoritatea fermelor individuale se caracterizează printr-o putere economică redusă şi orientare spre consum din producţia proprie, având mai mult caracter de subzistenţă şi semi-subzistenţă. Sprijinul este public, nerambursabil și se  acordă sub forma unei sume fixe anuale, dacă sunt îndeplinite condițiile. Inspectorii de la Direcția Agricolă verifică în această perioadă fermel de de subzistență din al patrulea an de plată

„Desfășurăm o activitate intensă de control la fermele de subzistență la  măsura 141, anul al patrulea de plată. Avem foarte multe ferme și exploatații în control, în verificare. Aș avea rugămintea să le punem la dispoziție, colegilor din teritoriu toată baza de date, deoarece avem cinci zile în teren pentru instrumentarea dosarului și trei zile pentru întocmire a raportului, ca după aceea să poată fie trimis către Agenția de Plăți și pescuit”, a spus Vasile Schipor.

Campania agricolă de primăvară a demarat în forţă odată cu încălzirea vremii. Potrivit specialiştilor, solul are umiditate propice şi, chiar dacă lucrările au fost uşor întârziate, se pot recupera. Directorul Direcției Agricole Suceava i-a îndemnat pe agricultori să profite de aceste zile .

”Doresc să rog fermierii care sunt pe câmp să profite de zilele bune pe care le avem, deoarece avem câteva rămâneri în urmă la însămânțările de primăvară. Le recomand să fructifice atât zile însorite pe care el avem , cât și aportul hidric , iar dacă ne mobilizăm putem să aducem acțiune de însămânțare în bune condiții. Urmează fertilizările și erbicidările și se aglomerează dacă nu sunt făcute la timp. De aceea fac apel ca să se finalizeze aceste acțiuni și sper ca de  Sărbătorile de Paști Dumnezeu să le de un an rodnic și mai mulți bani”, a conchis Vasile Schipor, directorul Direcției Agricole Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.