IPJ Suceava a informat că marți, 25 ianuarie, la ora 23:45, persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată de la cafeneaua din localitatea Iaslovăț a fost încarcerata în arestul IPJ Suceava, pe numele tânărului de 21 de ani fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.
Sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți sunt continuate activitățile de cercetare penala pentru stabilirea și probarea intregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural.

Reamintim că în seara de 24.01.2022, în jurul orei 20:30 o angajată a unei cafenele din localitatea Iaslovăț a sesizat faptul că o persoană necunoscută a pătruns în incinta unității, a amenințat-o cu un obiect ce avea forma unui pistol și a sustras încasările din casa de marcat, respectiv cca. 2000 lei.

Au fost constituite mai multe echipe de polițiști care au demarat imediat atât activități investigative cât și de căutare, exploatând toate elementele probatorii și pistele conturate în anchetă.

La mai puțin de 12 ore de la comiterea faptei a fost identificat principalul suspect, un tânăr de 21 de ani din orașul Cajvana. În continuare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale IPJ Suceava au administrat material probator și au solicitat și obținut de la instanța competentă o autorizație de percheziție domiciliară la locuința tânărului bănuit de comiterea faptei.

La momentul intrării în locația respectivă, tânărul a încercat să se sustragă și sa fugă cu un autoturism, însă a fost blocat de echipajele de sprijin, imobilizat și preluat în custodie pentru efectuarea activităților procedurale.

La percheziție au fost ridicate articole de îmbrăcăminte purtate de suspect, alte bunuri cu valoare probatorie în cauză dar și o parte din suma de bani sustrasă.

De asemenea, ulterior a fost recuperată și arma neletală utilizată la comiterea tâlhăriei.

Tânărul a fost condus la audieri, urmând a fi ulterior prezentat procurorului de caz și a se dispune măsuri procesuale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.